Doula bevallingscoach app nu ook voor Android

Doula bevallingscoach app nu ook voor Android

Gepubliceerd: donderdag, 04 februari 2016
Door: Pieter Waasdorp

Share |

De Doula app is volgens de makers dé bevallingscoach die vrouwen door de bevalling heen coacht en puft. Begin 2014 werd de app in Nederland gelanceerd voor iPhone Naast coaching tijdens en na de weeën bevat Doula ook verschillende soorten muziek, een weeën-timer met grafiek en een ademhalingbegeleidingsknop. De komt nu ook beschikbaar voor Android en beschikbaar in vijf extra talen: Engels, Spaans, Marokkaans, Turks en Duits.

Doula bevallingscoach
De Doula app loodst de vrouw en haar partner op een rustige en liefdevolle manier door de eerste uren van de bevalling. Vaak worden hoogzwangeren dan alleen gelaten door verloskundigen omdat het ‘toch nog niet zo ver’ is. Ook in ziekenhuizen liggen vrouwen vaak uren zonder professionele begeleiding hun weeën weg te puffen. Veel gebruikers van de app vinden het prettig en rustgevend om dan de stem van een ervaren verloskundige te horen.

Android uitbreiding
Volgens de makers had de app in 2014 een vliegende start: “De beroepsgroep is erg enthousiast: de Doula bevallingscoach app wordt door vele verloskundigen, gynaecologen en cursusleidsters aanbevolen. Al snel werd duidelijk dat alleen de iPhone versie de grote vraag naar begeleiding op termijn niet dekt. Verder ontstond de wens de app uit te brengen in andere talen. Om deze reden is de vernieuwde versie nu ook beschikbaar op Android en uitgebreid met vijf nieuwe talen: Engels, Duits, Spaans, Turks en Marokkaans. Met als resultaat een volledig geoptimaliseerde bevallingscoach, die wereldwijd vrouwen ondersteunt tijdens hun bevalling.”

Internationale ambities
Vijf extra native stemmen, die ook verloskundige of Doula zijn, hebben de app in eigen taal ingesproken. Het vertalen van wat er tijdens een bevalling gezegd wordt, is zo cultuur- en taal specifiek dat de coaching van de app opnieuw geschreven en ingesproken is. Bovendien zijn er momenteel alweer nieuwe gesprekken gaande met partners om op termijn nog meer talen in de app op te nemen. Daarbij wordt nadrukkelijk gekeken naar Russische en Aziatische expansie.

Partnership
De kosten voor de iPhone versie heeft initiatiefneemster Marijke Sibie uit eigen zak betaald. Een extra investering voor de Android variant lag echter niet binnen de mogelijkheden. Hierop besloot ontwikkelbedrijf DTT Multimedia, in de persoon van Jeffrey van Dijk (directeur en eigenaar), een helpende hand te bieden. Jeffrey: “De Doula app is een zeer likeable project, fantastisch om met behulp van deze app in potentie miljarden vrouwen wereldwijd een Doula aan bed te kunnen bieden.”


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen