Franchisenemers Phone House willen door onder de naam Phone House

Franchisenemers Phone House willen door onder de naam Phone House

Gepubliceerd: woensdag, 08 maart 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

Het lijkt wat stil te zijn rondom een mogelijke doorstart van Phone House. De grootste Nederlandse onafhankelijke telecomretailer vroeg op 14 februari het faillissement aan voor The Phone House Netherlands B.V., The Phone House Retail B.V. en Typhone E-concepts B.V. Mr. E.L. Zetteler en mr. J.V. Maduro zijn door de rechtbank aangesteld als curator. Onder de aanvraag vallen het hoofdkantoor in Amersfoort, de 70 eigen winkels en de webwinkels. Op dit moment zijn er nog 806 mensen in dienst bij de failliete bedrijven. De eigen Phone House winkels blijven voorlopig nog open en hetzelfde geldt voor de 74 franchise-winkels van Phone House.

Volgens onbevestigde berichten willen de franchisenemers zelfstandig door onder de naam Phone House. Er zou achter de schermen, samen met de curatoren, gewerkt worden aan een soort coöperatieconstructie. Volgens insiders zijn er op dit moment volop gesprekken gaande over waar de franchisenemers hun mobiele telefoonabonnementen gaan inkopen. Als mogelijke partners worden naast natuurlijk Tech Data ook Telecombinatie en Welcom en genoemd. Een andere mogelijkheid is dat de nieuwe constructie bij Searchdog, dat gelieerd is aan Relevant Holdings, blijft inkopen.

Een andere bron meldt ons wel dat er nog wel enige discussie gaat komen over de merknaam Phone House. Even wat achtergrondinformatie. Relevant Holdings was met 83 procent niet de enige aandeelhouder van Phone House namelijk. De overige 17 procent zijn in handen van de Britse elektronicaketen dixons Carphone, de oude eigenaar van Phone House Nederland. Wellicht zijn zij de eigenaar van de merknaam Phone House en de vraag is of de retailer weer bereid is de naam Phone House in licentie te geven aan de nieuwe coöperatie. En tegen welke prijs?


Reacties (2)

Door Anno Niem - vrijdag, 10 maart 2017 13:33

;)

Door Anno Niem - vrijdag, 10 maart 2017 13:28

Henk Steegkamp heeft een mooie slag geslagen.

Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen