Curatoren Phone House melden onder andere verlies van 50 miljoen euro

Curatoren Phone House melden onder andere verlies van 50 miljoen euro

Gepubliceerd: maandag, 13 maart 2017
Door: PIeter Waasdorp

Share |

Vandaag hebben de curatoren Zettelaar en Maduro van Phone House - eigenlijk The Phone House Netherlands B.V., The Phone House Retail B.V. en Typhone E-concepts B.V. - hun eerste faillissementsverslag gepubliceerd. Een maand geleden vroeg Phone House het faillissement aan. Uit de concept geconsolideerde jaarrekening over het gebroken boekjaar 2014/2015 (31 maart 2014 – 31 maart 2015 dus 13 maanden) van Phone House Netherlands blijkt dat het verlies in deze periode 50 miljoen euro was. De omzet in deze periode was 210 miljoen euro.

Over het boekjaar 2015/2016 zijn voor geen van de bovengenoemde bv’s (concept) jaarrekeningen beschikbaar, aldus de curatoren in hun verslag. In totaal werkten 852 mensen voor de verschillende bedrijven. Iedereen heeft inmiddels een ontslagaanzegging ontvangen. Over de werknemers van de Phone House shop-in-shop winkels bij Media Markt zijn met Media Markt afspraken gemaakt over de loonkosten.

Volgens beide curatoren beschikt Phone House over een aanzienlijke voorraad van vooral accessoires en telefoons. Verschillende partijen beroepen zich op eigendomsvoorbehoud. Nadat de eigendomspositie is vastgesteld zal de voorraad verkocht worden. De opbrengsten komen ten voordele van de boedel.

Phone house had een omvangrijke debiteurenpositief van bijna 12 miljoen euro (redactie: sic). De inning van de vorderingen op deze debiteuren zal de komende tijd gaan plaatsvinden. De huisbank van Phone House, de ING, financierde het bedrijf niet.

Opmerkelijk is de volgende passage uit het verslag van de curatoren:Op dit moment is er eigenlijk nog maar één reparatiecentrum in ons land en dat is Dynafix. Het lijkt dat dit bedrijf, de telefoons van Phone House klanten ter reparatie aan Dynafix aangeboden en nu in hun bezit, pas wil vrijgeven als de rekeningen door de curator zijn voldaan. Een logische stap van Dynafix, maar daar zullen de klanten van Phones House niet blij mee zijn.

De curatoren melden dat er diverse geïnteresseerden zij, die zich bij de curatoren hebben gemeld om één of meerdere winkels over te nemen. Met deze partijen wordt gesproken en onderhandeld over de mogelijkheden van verkoop van winkels. Op korte termijn komen de beide curatoren met mededelingen hierover.


Reacties (1)

Door Els Broekhuisen - donderdag, 16 maart 2017 10:56

Is er iets bekend over de medewerkers van t warehouse in Amersfoort bij een eventuele doorstart?

Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen