Ook nieuwe drone gaat GoPro niet redden

Ook nieuwe drone gaat GoPro niet redden

Gepubliceerd: maandag, 20 maart 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

Het gaat niet goed met de Amerikaanse actioncamera-fabrikant GoPro. GoPro werd in 2002 opgericht door de Amerikaan Nick Woodman. Woodman is een fervent surf-fan en wilde graag zelf opnames maken van zijn surfavonturen met een waterdichte camera. In 2014 ging GoPro naar de beurs. En eigenlijk begon toen ook het verval.


Inmiddels is de omzet van GoPro gezakt naar het niveau van 2013 (1,10 miljard euro) terwijl het bedrijf piekte op 1,5 miljard euro (2015). Naast de omzetdaling maakt GoPro ook fors verlies. Na enkele winstgevende jaren verloor het bedrijf vorig jaar 391 miljoen euro. GoPro probeerde het tij te keren door een drone, de Karma, te introduceren. Helaas met bijzonder weinig effect.
Woodman heeft toegegeven dat zijn bedrijf niet in staat is geweest om ‘bij te blijven’ maar dat hierin dit jaar verandering komt. Hoe GoPro dat concreet gaat doen, maakt Woodman niet duidelijk. Beleggers verliezen het vertrouwen in Woodman. Op het hoogtepunt was een aandeel meer dan 64 dollar waard (zomer 2015). Inmiddels is dat gedaald naar rond de 8, 50 dollar.

Bron: Yahoo Finance

 


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen