Consumenten gaan naar de rechter in USA om slechte smartphones van LG

Consumenten gaan naar de rechter in USA om slechte smartphones van LG

Gepubliceerd: maandag, 20 maart 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

Het kan natuurlijk eigenlijk alleen in Amerika. Daar zijn 4 ontevreden bezitters van de LG G4 en V10 smartphones naar de rechter gestapt en hebben samen de Koreaanse smartphonefabrikant LG aangeklaagd. Volgens de 4 heeft LG verzuimd hen een passende oplossing te bieden voor een bij LG bekende hardware fout in de 2 toestellen: een zogenaamde ‘boot loop’. De toestellen blijven maar rebooten waardoor gebruikers de telefoon niet meer kunnen gebruiken.

LG heeft in januari 2016 toegegeven dat de ‘boot loops’ ontstaat door een mogelijk los contact tussen verschillende componenten van de toestellen. Eigenlijk raakte de processor van het apparaat langzaam los van het moederboord. Eerst werd de smartphone steeds langzamer en na enige tijd bleef het toestel maar opstarten. LG wisselde de telefoons om met weinig succes. Daarna beriep LG zich op het feit dat de garantietermijn van de telefoons verlopen was.

Geen goede beurt voor LG dat weleens een naar startje kan krijgen. Zoals bekend schromen Amerikaanse rechters niet om forse schadevergoedingen toe te kennen van soms miljoenen dollars.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen