Prijzen sim only abonnementen dalen verder in 2017

Prijzen sim only abonnementen dalen verder in 2017

Gepubliceerd: dinsdag, 18 april 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

In 2017 zijn de meeste sim only abonnementen van onze providers gelijk gebleven of gedaald. Er is slechts één provider die de abonnementsvorm en abonnementsprijzen over de gehele periode gelijk hield, Robin Mobile. De actie provider biedt alleen onbeperkt bellen of onbeperkt alles aan.

Van alle sim only abonnementen zien we vooral de grotere bundels in prijs dalen. Alleen KPN en Tele2 hebben hun hoogste abonnement in prijs verhoogd. Naast KPN en Tele2 verhoogde ook T-Mobile het hoogste abonnement, maar de provider verruimde de databundel van 24 GB naar oneindig.

De grootste daler is Simyo. De provider wordt op de voet gevolgd door Telfort. De grootste prijsverlaging kregen Simyo klanten. Het sim only abonnement van 1250 minuten en 4 GB data werd in prijs verlaagd en steeg in hoeveelheid. Abonnees met dit abonnement kunnen nu onbeperkt bellen en betalen ruim 30 procent minder. Telfort verlaagde de prijs van de grootste bundel met bijna 25 procent. Tegelijkertijd steeg de grootte van de databundel met 2 GB. In plaats van 3 GB, biedt de provider nu 5 GB data. De meeste Vodafone abonnementen zijn ook voordeliger geworden dan vorig jaar. Het laagste sim only abonnement van de provider bleef in prijs gelijk en de hogere abonnementen daalden met zo’n 25 procent.

In tegenstelling tot de meeste providers zijn de prijzen van de KPN abonnementen met 10 procent gedaald, behalve het grootste abonnement. Het duurste abonnement van de provider steeg met 1,3 procent licht in prijs.

Stijgende sim only abonnementen
Binnen de 11 sim only abonnementen die gestegen zijn in prijs vallen een aantal aspecten op. Het leeuwendeel van de stijgers zijn de laagste bundels van de betreffende providers. Daarbij is Tele2 de enige provider die over de volledige linie duurder geworden is. Tele2 abonnees met 100 belminuten en 1 GB aan data betalen 22 procent meer voor hun bundel in vergelijking tot vorig jaar. De hogere Tele2 abonnementen zijn tot 9 procent gestegen. Een andere uitzonderingen is T-Mobile. De provider verhoogde het hoogste abonnement, maar de bundels zijn uitgebreid. Abonnees die voorheen alleen onbeperkt belden krijgen 1 GB en het hoogste abonnement met 12 GB data wordt onbeperkt. Gemiddeld genomen zijn abonnees die veel data en belminuten gebruiken veel goedkoper uit in 2017 dan dat zij in 2016 waren.

Dalende trend afgelopen jaren
In de afgelopen jaren zijn bundels met weinig belminuten en MB’s gemiddeld genomen gestegen in prijs. Tegelijkertijd zijn de ruimere sim only bundels met veel tot oneindige belminuten en MB’s fors gedaald. Het is een logische trend, aangezien data in de afgelopen jaren fors is gedaald in prijs. Klanten met een hoge bundel hebben in de afgelopen periode dan ook het meeste voordeel gehad.

Bron: Vergelijksimonly.nl


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen