Ook Tele2 reageert op uitkomsten P3 Benchmark

 Ook Tele2 reageert op uitkomsten P3 Benchmark

Gepubliceerd: vrijdag, 21 april 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

Eerder publiceerde Connexie de resultaten van het onderzoek van het Duitse P3 Communications naar de mobiele netwerkkwaliteit in Nederland. Het netwerk van Tele2, volgens hen zelf het allernieuwste en meest moderne 4G-netwerk van het land, krijgt net als in 2016 het predicaat 'zeer goed’.

Tele2: “En hoewel wij pas twee jaar bezig zijn met het bouwen van ons 4G-netwerk en we nog lang niet klaar zijn, laat Tele2 de sterkste verbetering van alle Nederlandse providers zien. En daar zijn we supertrots op!”

P3 concludeert dat de mobiele netwerken in Nederland van ongekend hoog niveau zijn. De verschillen tussen de netwerken zijn nog maar klein. Toch springt de prestatie van Tele2, dat op de vierde en laatste eindigde in de test, eruit: Tele2 hierover: “In amper twee jaar tijd is een snel 4G-netwerk neergezet van superkwaliteit met landelijke dekking, waar klanten tegen belachelijk lage prijzen onzinnig veel gebruik van kunnen maken.”

Het netwerk gaat verder: “Ondertussen gaan we gewoon door met het verbeteren van het netwerk – niet omdat het moet, maar omdat het kan! Het afgelopen jaar leverde dit de grootste procentuele verbetering (+2 procent!) in de benchmarktest van P3 op, waar twee van de drie andere providers punten inleverden. Deze prestatie van wereldklasse leidt ertoe dat P3 zelfs vaststelt dat het netwerk van Tele2 een goede kandidaat zou zijn om de benchmarktest in verschillende Europese landen te winnen.”


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen