Martin Koel en Alida Roskam winnen Android wedstrijd

Martin Koel en Alida Roskam winnen Android wedstrijd

Gepubliceerd: donderdag, 29 januari 2009
Door: Elisa van der Schaaf

Share |

Martin Koel en Alida Roskam winnen de Android programmeerwedstrijd van T-Mobile. Hun applicatie Meter Maid helpt eenvoudig met sms een parkeerplek te betalen. Een gebruiker betaalt met Meter Maid nooit teveel omdat betalen verloopt via het netwerk van de provider.

De Meter Maid is een dienst die helpt met het betalen voor een parkeerplek. Het is een verfijning van het bestaande sms parkeren. Betalen verloopt via het mobiele netwerk van de provider. Zowel het aanmelden als afmelden gaat via een geïntegreerde sms dienst. Alle parkeerlocaties zijn gemakkelijk te bookmarken voor een volgend bezoek. Alle betaalde parkeerdiensten zijn in de applicatie geïntegreerd, een GPS systeem nog niet.

Daarnaast vielen er nog vier applicaties in de prijzen:

GigFinder


Roeland P. Landegent en Mark Bekkers ontwierpen de Gigfinder die helpt om concerten, optredens en feesten te vinden in je directe omgeving. De applicatie werkt wereldwijd op basis van GPS of handmatig door een adres in te voeren. De concerten in de database van de applicatie komen van Last.fm.


Backchannel


Eelco Lempsink maakte Backchannel. Dat is een gratis toepassing om te chatten met iedereen die op dat moment op hetzelfde ‘hotspot/Wifi-netwerk’ zit. Handig tijdens een conferentie of popfestival. Het is geen één op één chat maar een communicatietool om te communiceren met alle G1 gebruikers tegelijk.

Nukaart


Sander Steffann, Arjen Haayman en Max Dammers creëerden Nukaart. In deze kaart worden realtime zes verschillende nieuwsfeeds gelokaliseerd en samengevat in de mobiele kaartbrowser. Daarmee is de gebruiker steeds live op de hoogte van relevante lokale informatie en nieuws. Navigeren kan via de kaart in de applicatie of GPS.

Treasuremytext


Paul Stringer programmeerde Treasuremytext. Daarmee kun je oude sms’jes bewaren en archiveren op een website. Zo voorkom je dat belangrijke of bijzondere sms’jes kwijtraken.

De hoofdwinnaars ontvangen een retourticket naar San Francisco. Daarnaast krijgen zij en de overige winnaars een G1 en een jaar lang gratis mobiel internet. De applicaties zijn straks verkrijgbaar op Android Market.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen