Lees hier alles over laatste ontwik-kelingen faillissement Phone House

Lees hier alles over laatste ontwik-kelingen faillissement Phone House

Gepubliceerd: woensdag, 21 juni 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

De curatoren van Phone House (TPH) hebben recent hun tweede faillissementverslag openbaar gemaakt. Op 14 februari van dit jaar werd het faillissement aangevraagd. Connexie heeft het verslag bestudeerd en de belangrijkste en meest opmerkelijke zaken op een rij gezet.

Curatoren hebben ten aanzien van 20 eigen winkellocaties van TPH overeenstemming bereikt met de verschillende franchisenemers over de doorstart van de TPH-activiteiten. Van deze 20 eigen winkels is de inventaris en goodwill ‘met betrekking tot deze winkellocaties’ aan verschillende franchisenemers verkocht inclusief de overname van het personeel. Voor deze overname is 528.000 euro betaald.

De verkoop van de voorraad en inboedel van de overige winkels via een veiling heeft tot nu toe ruim 1,2 miljoen euro opgeleverd. Voor de voorraad van de 20 winkels, die zijn overgedragen aan de verschillende franchisenemers, is ook nog eens 215.000 euro betaald.

Al eerder was bekend dat belsimpel de domeinnaam typhone.nl van de curatoren had overgenomen. Uit het verslag blijkt nu dat belsimpel hiervoor 40.000 euro voor op tafel heeft gelegd.

De naam Phone House, in handen van zowel het Britse Dixons Carphone als TPH, is voor 7.500 euro verkocht aan de coöperatie van oud franchisenemers, die verder gaan onder de naam Phone House. Met Dixons zijn separate afspraken gemaakt over het gebruik van de merknaam Phone House.

Het door Phone House gebruikte reparatiebedrijf weigerde volgens de curatoren door diverse consumenten ter reparatie aangeboden telefoons af te geven. Om deze impasse te doorbreken hebben het reparatiecentrum (redactie: waarschijnlijk Dynafix) en de curatoren afspraken gemaakt. Na betaling van 7.500 euro werden de telefoons aan hun rechtmatige eigenaren teruggestuurd.

In totaal claimen schuldeisers 19.253.989 euro van de failliete bedoel. De belastingdienst heeft twee vorderingen ingediend. Naast de omzetbelasting van het laatste kwartaal van 2016 (4,5 miljoen euro) ook nog eens ruim 7,3 miljoen euro over de omzet van de eerste drie maanden van 2017. De claim van het UWV is nog niet ingediend, maar zal gezien het aantal personeelsleden van meer dan 800, zeker substantieel zijn. Op de rekeningen van de bedoel staat een klein 7,5 miljoen euro. Dit is samen met de opbrengsten van de verkoop van de boedel niet genoeg om alle claims te voldoen. Bovendien moeten de curatoren ook nog betaald worden.
Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen