Waarom de nieuwe iPhone 8 toch later op de markt komt

Waarom de nieuwe iPhone 8 toch later op de markt komt

Gepubliceerd: donderdag, 22 juni 2017
Door: Pieter Waasdorp

Share |

Meer geruchten over de nieuwe iPhone 7s, 7s Plus en 8. Laten wij beginnen met het nieuwe vlaggenschip de 8. Volgens de laatste berichten kan de introductie van dit toestel weleens worden uitgesteld naar oktober of november. De reden? De geïntegreerde vingerafdrukscanner. Zoals bekend wil Apple die graag aan de voorkant van het toestel onder het scherm hebben. Dit is een nieuwe technologie en hiervoor zijn twee opties. Of het glas boven de sensor wordt dunner of Apple gaat gebruik maken van een ultradunne ‘thin film’-scanner die in het glas zelf komt te zitten.

Blijkbaar heeft Apple nog niet besloten voor welke optie zij gaan. De iPhone 7s en 7s Plus krijgen hetzelfde scherm en Touch ID als hun voorgangers. Welke wordt de optie draadloos opladen toegevoegd. En hierdoor wordt de achterkant van de 7s en 7s Plus weer van glas. Mooi, erg mooi maar ook erg breekbaar.


Reacties (1)

Door Jan Post - donderdag, 22 juni 2017 10:19

Een geïntegreerde vingerprintsensor zal betekenen dat een niet Apple reparatiebedrijf een defecte display niet meer kan vervangen. Hoe gaat Apple dit technisch oplossen? Alleen zelf kunnen repareren als Apple is een economisch machtsmisbruik. Gevolg zal zijn dat heel veel kleine smartphone reparatiebedrijven het moeilijk gaan krijgen. Een oplossing zou zijn dat bijvoorbeeld via het i-cloud account van de eigenaar de sensor softwarematig aangemeld kan worden. Maar wil Apple dit wel?

Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen