Nieuw resellerplatform officieel open

Nieuw resellerplatform officieel open

Gepubliceerd: donderdag, 27 juli 2017
Door:

Share |

Met de start van theReseller.store hebben resellers een nieuwe portal waar ze telecom, IT, utility’s en andere aanverwante producten kunnen bestellen voor hun klanten. Het 100% online model is uniek te noemen, omdat nagenoeg de gehele provisie wordt uitgekeerd aan de resellers.

Het bedrijf ODS2 is initiatiefnemer van dit platform waar een breed pallet aan telecom, IT, Security en Utility diensten te bestellen is. ODS2 heeft ruime ervaring met het bouwen van order entry software en fieldmarketing software voor vendors, operators, ISP’s en energiemaatschappijen. Vanuit deze kennis en ervaring ontstond het idee om het gecompliceerde bestelproces voor resellers eenvoudiger te maken. Directeur van ODS2, Edwin Poorthuis, zegt zelf over de theReseller.store: “theReseller.store biedt een geheel nieuwe kijk op distributie van verschillende dienstverleningen. In plaats van het traditionele PxQ model, waarbij het verdienmodel van de distributeur met name ligt bij het achterhouden van een x procent bonus, doet theReseller.store het compleet anders. Wij vragen een vaste kleine transactiefee en zijn hier volledig transparant over. De deelnemende reseller profiteert altijd van de hoogst mogelijke bonus en een snelle uitbetaling. Wij werken in opdracht van de leveranciers en leveren state of the art order-entry,- en sales software waarmee resellers direct aan de slag kunnen. Hiermee ontzorgen we tevens deze deelnemende leveranciers. Deze partijen kunnen zo een groot deel, of zelfs alles, van de interne werkzaamheden uitbesteden. Dat bespaart enorme kosten, de time to market is razendsnel en er wordt geprofiteerd van de beste sales-applicatie in de markt.”

De scope die theReseller.store beslaat is breed. In eerste instantie zijn er telecom en energieaanbieders te vinden. Verder kunnen resellers terecht voor het orderen en leveren van beveiligings- en IT-producten. Ook kunnen op het platform leasecontracten en afvalverwerkingscontracten worden afgesloten. Commercieel verantwoordelijke voor theReseller.store, Chris Baars, geeft toelichting op het werkgebied en de logica daarvan: “Een ICT-dienstverlener of -reseller helpt zijn klanten met de IT- en telecomoperatie. Daar wordt nu steeds vaker ook de check op het juiste energiecontract toegevoegd, omdat energie technisch en commercieel gezien in dezelfde Umfeld ligt als ICT. Maar ook het aanbieden en afsluiten van een goed afvalverwerkingscontract biedt toegevoegde waarde voor de eindklant. Een reseller kan met de juiste specialisten in huis op die manier heel goed op zijn klantenbase gaan crosssellen en upsellen. De logica en rode draad zit ‘m dan in het leveren van utility’s. Dat zijn alle facilitaire goederen en diensten die een bedrijf nodig heeft om z’n primaire proces mee te ondersteunen. Een volgende logische stap kunnen financiële producten als leasecontracten en mobiliteitspassen zijn. Resellers kiezen de producten en diensten die passen bij hun eigen marktprofiel. Niets moet, alles kan.”

theReseller.store is niet alleen een ordersysteem, maar ook een plek waar resellers terecht kunnen voor content over de diensten en producten en het bestellen van marketingmateriaal. Chris Baars vat samen wat de theReseller.store betekent voor de markt: “Er zijn in Nederland al partijen waar resellers terecht kunnen voor het bestellen van telecom- en IT-diensten. Maar niet één waar je zo direct kunt beginnen zonder allerlei moeilijke contracten en verplichtingen. En er is ook geen distributeur die nagenoeg de gehele provisie direct en snel naar de resellers doorzet. Dat maakt ons initiatief zo uniek en direct bij de start al erg geliefd bij zowel de deelnemende vendors/operators als bij de resellers.”


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen