Nederlander shopt zomervakantie 2017 vooral mobiel

Nederlander shopt zomervakantie 2017 vooral mobiel

Gepubliceerd: vrijdag, 18 augustus 2017
Door:

Share |

Nederlanders shoppen deze zomervakantie voor het eerst meer op hun mobieltje dan via hun computer. Dit blijkt uit recente cijfers van online winkelcentrum beslist.nl, waarbij er een vergelijking gemaakt werd tussen deze zomer en die van vorig jaar. Was het in 2016 nog zo dat er alleen in de weekenden meer online geshopt werd, de afgelopen drie maanden winkelt men vrijwel dagelijks meer mobiel. Het aandeel mobiel verkeer nam met maar liefst 16 procent toe ten opzichte van vorig jaar in de maanden juni, juli en augustus. Het aantal mensen dat via de desktop ging winkelen nam 9 procent af.

Op doordeweekse dagen winkelen Nederlanders overwegend mobiel deze zomer, al shopt men nog steeds vooral in de weekenden. Hoewel het een algemene trend is dat Nederlanders hun smartphone steeds vaker gebruiken voor online aankopen is het niet ondenkbaar dat de afschaffing van de roamingkosten in Europa grote invloed heeft tijdens de vakanties. Het lijkt er dus op dat Nederlanders dit voordeel gebruiken om vanaf hun vakantieadres lekker door te blijven winkelen.

De zomerperiode heeft ook duidelijk effect op de inkopen die men doet. Vanzelfsprekend zoekt men naarstig naar bikini’s en barbecues maar vooral shops op het gebied van dierbenodigdheden hebben het drukker dan in de rest van het jaar. Opvallend in deze productgroep is de toename van de online bestedingen per klant aan honden- en kattenvoer. Volgens aangesloten webshops heeft dit alles te maken met de vakantieperiode: mensen kopen dan extra dierenvoeding in voor de vakanties en vinden het praktisch om deze grotere bestellingen thuis te laten bezorgen.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen