Zoals verwacht: De nieuwe Android-versie heet Oreo

Zoals verwacht: De nieuwe Android-versie heet Oreo

Gepubliceerd: dinsdag, 22 augustus 2017
Door:

Share |

De nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem heeft eindelijk zijn naam. Android O, zoals het in de ontwikkelingsfase genoemd werd, heet voortaan Google Oreo. Dat is geen verrassing: er werd alle lange tijd gespeculeerd dat dit de nieuwe naam zou worden.

Android O was al geruime tijd beschikbaar als testversie voor app-ontwikkelaars om hun applicaties op aan te passen. De officiële versie Android Oreo is vooralsnog alleen beschikbaar voor de recente Nexus- en Pixel-toestellen van Google zelf. In een later stadium wordt Android Oreo ook naar toestellen van andere smartphonefabrikanten uitgerold.

Dit laat nog even op zich wachten, want de fabrikanten moeten de ‘schil’ die zij op hun smartphones leveren eerst aanpassen aan de nieuwe versie. Google stelt echter dat dit met de nieuwe Oreo-versie sneller kan dan bij voorgaande versies door de aanpassing van de onderliggende architectuur.

De nieuwe Oreo brengt een aantal nieuwe functionaliteiten. Er was al bekend dat gebruikers in versie 8 meer controle zouden krijgen over hun notificaties. In Oreo zijn de notificaties van apps in te delen in verschillende kanalen. En dan kan per kanaal ingesteld worden of de telefoon trilt, geluid maakt of helemaal niets doet.

Oreo zal men name op de achtergrond verbeteringen aanbrengen aan het besturingssysteem. Denk hierbij aan zaken als snelheid en veiligheid. Dat laatste is natuurlijk een erg belangrijk punt en daarom heeft Google ook een eigen virusscanner toegevoegd met de naam Android, Google Play Protect.

De nieuwe Android-versie zal ook het accugebruik van apps die op de achtergrond draaien inperken, stelt Google. Daarnaast tonen apps met notificaties voortaan een bolletje. Erg leuk is ook ‘picture-in-picture’ waarmee het beeld van een app kan worden verkleind en in een hoek van het scherm staat terwijl een andere app actief is.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen