A&C systems & TeleQare bundelen hun krachten

A&C systems & TeleQare bundelen hun krachten

Gepubliceerd: dinsdag, 12 september 2017
Door:

Share |

TeleQare en A&C systems zijn tot een overeenkomst gekomen om hun krachten te bundelen en een verregaande samenwerking op te zetten. A&C systems zal dankzij dit akkoord de meerderheidsaandeelhouder worden van TeleQare.

TeleQare, actief sinds 2012, is een fulfilment bedrijf gespecialiseerd in accessoires voor mobiele toestellen met focus op sourcing en verpakking. Zij bieden totaaloplossingen aan voor bedrijven die goederen aankopen in China. Naast een commerciële dienst in Europa en Hong Kong, warehousing in Guangzhou (China) en Velp (NL), beschikt TeleQare ook over een eigen design afdeling, een quality control departement en onderhoudt het lokale procurement team in China nauwe contacten met de fabrikanten. TeleQare stelt 48 mensen te werk en realiseerde in 2016 een omzet van 10 miljoen dollar.

A&C systems, gevestigd in Hoegaarden (België) en Zaltbommel (Nederland), is van oorsprong een telecom distributeur. Het bedrijf werd opgericht in 1991 en levert smartphones, tablets, navigatiesystemen en accessoires aan de telecom markt in de Benelux. De laatste jaren heeft A&C systems een transitie meegemaakt van productverdeler naar aanbieder van totaaloplossingen. Zo levert A&C systems bijvoorbeeld logistieke en IT diensten op maat aan telecom retailers en operators. A&C systems stelt 140 mensen te werk en realiseerde in 2016 een omzet van meer dan 250 miljoen euro.

A&C systems zal haar distributierol als accessoire verdeler in de Benelux versterken dankzij een directe sourcing & versnelde time-to-market. “De complementariteit tussen TeleQare en A&C systems is erg groot en samen kunnen we een unieke 360° accessoire propositie aanbieden.”, aldus Bruno Lisen, CEO van A&C systems.

TeleQare zal, dankzij de financiële investeringen en logistieke knowhow van A&C systems, de beoogde groeiambities in Europa kunnen realiseren. “We willen de diensten van TeleQare nog verder verbreden voor iedere speler met een eigen accessoirelijn. De ambities liggen hoog.” vertelt Kevin Cremer, Managing Director van TeleQare.

Beide bedrijven zijn ervan overtuigd dat deze overeenkomst een grote meerwaarde zal genereren waarbij maximale ontzorging de focus is.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen