Alexander Hamel: De hoogste klantwaardering is ons doel

Alexander Hamel: De hoogste klantwaardering is ons doel

Gepubliceerd: dinsdag, 14 april 2009
Door: Marco Mekenkamp

Share |

Deze week is Connexie nummer 3 verschenen. In deze uitgave staat een interview met Alexander Hamel, Directeur Klantenservice bij T-Mobile. Het hoofdinterview uit Connexie Magazine is sinds enkele maanden ook online te lezen.
door Marco Mekenkamp

Op 6 juni 2007 maakte de ‘moeder’ van T-Mobile in Nederland, Deutsche Telekom, bekend dat het in Nederland de mobiele tak van Orange wilde overnemen. Na de goedkeuring door de NMa werd in oktober van dat jaar gestart met de integratie van beide organisaties en netwerken. Inmiddels zijn we bijna anderhalf jaar verder; reden genoeg om T-Mobile te vragen hoe het ermee gaat. Op de redactie in Amstelveen spraken we met Alexander Hamel, directeur Klantenservice en tevens verantwoordelijk voor het gehele integratieproject.

Hij zit ontspannen aan tafel en laat direct weten dat het goed gaat met de integratie van T-Mobile en Orange. Alexander Hamel straalt zelfs een beetje. “Ik durf rustig te bekennen dat we een stuk verder zijn dan ik bij de aanvang van het integratietraject, waarmee we nu overigens ongeveer op de helft zijn, had verwacht.” Dat is natuurlijk niet verkeerd, want de integratie is een omvangrijke, complexe operatie, niet alleen op het gebied van techniek maar ook voor het personeel. Immers, hoewel allebei actief in dezelfde branche is er toch sprake van twee verschillende bedrijven, van twee verschillende bloedgroepen. “Toen we het traject ingingen, hadden we drie hoofddoelstellingen. Eén: het behoud van de klanten; twee: het integreren van de netwerken; en drie: de culturele integratie. Al die zaken staan goed op de rit. En dat moet allemaal leiden tot het realiseren van ons doel: de nummer één worden in klantwaardering.”

Meer klanten
2008, het jaar waarin door T-Mobile hard gewerkt is aan de integratie, blijkt voor T-Mobile in Nederland inderdaad een goed jaar te zijn geweest. De klantenbase groeide; acht procent in postpaid en negen procent in prepaid. Maar T-Mobile had natuurlijk wel de mazzel dat het de iPhone exclusief binnenhaalde. “Mazzel zou ik het niet willen noemen”, meent Alexander Hamel stellig. “Natuurlijk, de iPhone is een enorme impuls geweest. Het trok heel veel mensen naar de winkels van T-Mobile en de retail. Maar niet iedereen koos voor de iPhone. We zagen de verkoop als geheel stijgen.” Volgens Hamel heeft Apple bewust voor T-Mobile in Nederland gekozen, omdat deze tweede speler qua grootte in de Nederlandse mobiele telecommarkt als eerste een flatfeeabonnement voor mobiel internet had, de ideale abonnementsvorm voor de iPhone. “Dat is mijn volle overtuiging.”
Het behouden van klanten is dus uitstekend gelukt en bovendien maakte T-Mobile onlangs een flinke klapper door Tele2, met 450.000 klanten, van KPN af te snoepen. Die opsteker kon het bedrijf goed gebruiken, want pal na de bekendmaking van de overname van Orange besloot Rabo Mobiel haar 180.000 klanten naar het KPN-netwerk te migreren.

Integratie netwerken
Terug naar de integratie, want volgens Hamel is ook doelstelling twee – het integreren van de netwerken – prima gelukt. “Die werkzaamheden hebben we in drie fases uitgevoerd. Als eerste hebben we ons netwerk compleet gemoderniseerd. We hebben nu een uniek netwerk in de wereld. Zowel hardware als software is volledig ip-georiënteerd. Klanten merken dat bijvoorbeeld doordat verbindingen veel sneller tot stand komen. Maar er is meer. De capaciteit van het netwerk is uitgebreid en we hebben de deep indoor-dekking met tien procent verbeterd. Orange had de beschikking over een e-gsm-frequentie en wij konden zelf zo’n frequentie overnemen van KPN. We hebben inmiddels een derde van alle masten ermee uitgerust.”
Dat onderhoud en die modernisering zijn niet onopgemerkt gebleven, ook niet bij de klanten. “Correct. Normaal bezoeken onze engineers zo’n 20 tot 30 sites per week voor onderhoud. In die periode liep dat op tot wel 70 tot 80. Omdat deze onderhoudswerkzaamheden overdag moesten plaatshebben, bleef dat voor onze klanten helaas niet geheel onopgemerkt. Zeker wanneer een antenne dan tijdelijk uitgezet wordt, want dat betekent een mindere dekking. Dit leidde er vervolgens weer toe dat er meer klachten binnenkwamen bij onze Klantenservice.” Inmiddels zijn die problemen achter de rug.

National roaming
De tweede stap in dit proces was het openstellen van het T-Mobile-netwerk voor klanten met een Orange-simkaart. “We hebben de Orange-klanten niet in één keer, maar in stappen toegang gegeven. Dat ging op basis van national roaming. Feitelijk vergelijkbaar met als je in het buitenland bent: de telefoon kiest het sterkste van de beschikbare netwerken. Op diezelfde wijze zullen klanten van Tele2 ook op het netwerk van T-Mobile komen. Voordeel is dat zij daardoor geen nieuwe simkaart hoeven te ontvangen.”
Toen alle Orange-klanten toegang tot het T-Mobile-netwerk hadden, ging de derde fase van start: het Orange-netwerk stap voor stap onbereikbaar maken voor Orange-klanten, zodat ze alleen nog het T-Mobile-netwerk gebruiken. “In december is dat afgerond. Daarna hebben we het Orange-netwerk uitgezet. We zullen de komende maanden de Orange-masten die een aanvulling zijn op ons netwerk integreren in het T-Mobile-netwerk. De andere sites worden op dit moment ontmanteld. De apparatuur wordt hergebruikt. In bepaalde landen gebruikt T-Mobile dezelfde apparatuur als die nu van het Orange-netwerk vrijkomt. Die gebruiken we voor reserveonderdelen. De overige apparatuur wordt verkocht aan operators in andere landen.”

Culturen
De eerste twee van de drie hoofddoelstellingen zijn dus behaald. Rest de culturele integratie van Orange en T-Mobile in één nieuwe organisatie. Dat zal niet makkelijk zijn geweest. Alexander Hamel: “Het is een feit dat er sprake was van twee verschillende culturen. Maar zowel Orange als T-Mobile wilde zich in Nederland onderscheiden van andere partijen door service. Dat was dus een zeer belangrijk punt dat beide gemeenschappelijk hadden. En aangezien wij de hoogste klantwaardering als doel hadden gesteld, sloot dat bij beide groepen aan. Overigens moet die klantwaardering er in 2010 toe leiden dat nog meer mensen voor T-Mobile gaan kiezen, maar dat moge duidelijk zijn.”


foto T-Mobile

Om de culturele integratie tot een succes te maken, is er een aantal stappen genomen. “We hebben bijvoorbeeld drie callcentra: in Den Haag, Breda en Arnhem. Die laatste was van Orange, dus zorg ik dat ik minimaal één dag in de week daar ben. Maar we deden meer. Zo hebben we binnen een halfjaar de twee hoofdkantoren in één gebouw bijeengebracht om de culturen samen te brengen. Qua ruimte paste dat eigenlijk niet, maar met creativiteit hebben we dat kunnen oplossen. Daarnaast hebben we alle medewerkers een workshop van een dag laten volgen. Die workshop, gegeven door eigen mensen, had tot doel om onze collega’s duidelijk te maken waar het nieuwe T-Mobile voor staat en welke sfeer en cultuur we in onze organisatie beogen. En ik kan rustig zeggen dat we met al deze activiteiten zeer succesvol zijn geweest in het begeleiden van het culturele aspect van de integratie. Natuurlijk, er zijn mensen geweest die vanwege de veranderingen uiteindelijk besloten het bedrijf te verlaten, maar dat bleef beperkt tot enkele tientallen in een organisatie van zo’n 3.500 medewerkers. Uiteindelijk hebben we kunnen vaststellen dat het personeelsverloop het afgelopen jaar niet anders was dan de jaren daarvoor.”

Orange verdwijnt
Tot slot willen we van Alexander Hamel weten wanneer de naam Orange definitief verdwijnt. “Het gebruik van de naam Orange in Nederland is in contracten met France Telecom vastgelegd. Sinds 1 juli vorig jaar mogen we geen reclame meer maken met die naam. En op 1 oktober van dit jaar moet de naam Orange ook van alle andere uitingen, zoals facturen, zijn verdwenen. Dus tot 1 oktober aanstaande kun je als mobiele klant de naam Orange soms nog tegenkomen, maar na die datum is het helemaal T-Mobile.”


Reacties (26)

Door sander - woensdag, 11 april 2012 19:19

Sterk het idee dat tele-2 van zijn oude Orange klanten af wil.. Mijn beltegoed van 200 euro ben ik kwijt,,, Ik raad iedereen T-Mobile AF!

Door erik wissink - vrijdag, 16 september 2011 15:04

Ik heb nu in 3 jaar tijd 2 mob. gehad van samsung Nu de sami900 en beide toestellen , zijn na 1 jaar [ binnen de garantie ]totaal los verklaart, door zoals de medewerker zegt hardware of software Nu komt deze dus terug van de reparatie en wat blijkt ook toestel nummer 2 ook totaal los verklaart,ik heb mijn mobiel altijd in mijn broekzak of in mijn blouse en altijd in de beschermhoes [ bijgeleverd] . nu ben ik dus toestel 2 kwijt en een abonnement van 32.50 per maand ,want ik mag geen ander toestel aanschaffen van t-mobile Enschede en de klantenservice.Ik ben hier zeer teleurgesteld en kwaad over . dit is t-mobile onwaardig. Ik ben nu 10 jaar of langer bij t-mobile , en alle gezins leden ook. [ 4 personen] En nu word ik dus zo behandelt. Ook weet ik dat als de monteur wie de [ defecte] mobiel in handen krijgt en toevallig de strip aan raakt deze verkleurt en dan is het vocht schade en dus totaal los. maar volgens het reparatie bedrijf kan dit dus niet . nou toevallig wel want een neef van mij zit bij zo,n bedrijf en die beaamt dit, en oxidatie wat ze noemen door de mobiel aan je oor te houden ?? oxidatie door je mobiel in je blouse broekzak jas zak te houden ?? Waar moet je dan in vredesnaam je mobiel wel laten >> alleen thuis gebruik?? Of beschermen in een condoom waar geen vocht door kan ?? Ik heb een telefoon van 500 euro, maar nu voor 300 euro spijt van Dat jullie dus zo met klanten om gaat is hier dus niets van klant vriendelijkheid te bekennen ,,En mocht er binnen een week geen oplossing voor zijn gevonden voor dit probleem dan zal ik toch stappen moeten gaan ondernemen [ welke dat dan ook mogen wezen] Dus ik hoop dat er voor die tijd een oplossing is gevonden in dit geheel tevens zouden er al bij al de twee de reparatie,s bij geleverde foto,s moeten zitten maar wederom niet dus. het reparatie bedrijf weet wederom van niets ....

Door Sander Peters - zaterdag, 03 september 2011 15:23

Geachte heer Alexander Hamel, dromen zijn er om te verwezelijken. Ik prijs u met uw doel, de hoogst mogelijke klantwaardering met daaronder een lap tekst van formaat. Zolang u iedere maand salaris krijgt van deze club, waar de klantenservice echt het paradepaardje is, bent u van mij de winnaar van de week. Ik wens u nog heel veel geld en goed management toe, en streef uw doel vooral na, zodoende die kippen aan de telefoon iedereen moeiteloos en ongevraagd door blijven verbinden. Ik heb zojuist mijn contract na vele malen bellen (simpele zaak nietwaar) toch op zeten te zeggen, mijn weekend kan niet meer stuk. Hartelijk dank voor de geweldige service, en blijf vooral uw doel nastreven zodoende tijdens de oud en nieuw door de rest van Nederland weer smakelijk om uw bedrijf en management gelachen kan worden.

Door A. Huijskens - maandag, 18 juli 2011 19:26

Geachte heer Hamel, Vandaag 18-7 heb ik ten derde male gesproken met uw klantenservice. Dit gesprek is door mij opgenomen. Ik heb gesproken met Michel Lucassen. Na een aangetekend schrijven te hebben verzonden op 17-06-2011 krijg ik nu te horen dat mijn schrijven is ingescand en ontvangen. Hij is echter verkeerd ingescand en hierdoor onleesbaar. Met andere woorden mijn "aangetekende brief" met het verzoek om beeindiging contract met nummerbehoud is niet gelezen. Hoofdklacht is slechte of geen dekking en geen internet. Omdat de brief niet leesbaar is en dit kennelijk niet terug te draaien is omdat na het scannen de brief wordt vernietigd krijg ik geen antwoord!! Blij dat ik het gesprek zelf nu wel heb opgenomen. Ik wil dat iemand van T-Mobile mij een oplossing kan bieden. Overigens werd de verbinding door deze medewerker gewoon verbroken nadat ik verzocht om een teamleider te spreken. Zeer onprofessioneel en klant onvriendelijk!! Ik reken op uw reactie. Ik begin het namelijk meer dan zat te worden.

Door Stijn - dinsdag, 19 april 2011 11:53

Hoezo de klantenservice hangt gewoon op? Klachten worden echt Kl*te afgehandelt!

Door Olga Chamsurova - woensdag, 30 maart 2011 14:00

Simpel is ook een merknaam van T-Mobile. Daar streven ze naar de hoogste irritatie bij hun klanten. Klantenservice kan niet een mail sturen zonder taalfouten. Sturen e-mails vanaf een no-reply e-mailadres (jawel dat bestaat nog steeds in 2011!). Luisteren niet naar de klant etc. Slimme jongens, lekker een andere naam en er dan een potje van maken! Olga

Door Ton - vrijdag, 18 maart 2011 17:17

Geachte klant, Dit bericht is u automatisch toegezonden door T-Mobile. Wij hebben uw vraag goed ontvangen en geven u hierop zo snel mogelijk een antwoord. Met vriendelijke groet, T-Mobile Klantenservice BV Alexander Hamel, Directeur En als je dan je abonnement wilt opzeggen, doen ze net of hun neus bloed en hoor je niets meer. Behalve dat je nog gewoon facturen krijgt

Door Ton - vrijdag, 18 maart 2011 17:16

Geachte klant, Dit bericht is u automatisch toegezonden door T-Mobile. Wij hebben uw vraag goed ontvangen en geven u hierop zo snel mogelijk een antwoord. Met vriendelijke groet, T-Mobile Klantenservice BV Alexander Hamel, Directeur En als je dan je abonnement wilt opzeggen, doen ze net of hun neus bloed en hoor je niets meer. Behalve dat je nog gewoon facturen krijgt

Door Hendriks - zondag, 09 januari 2011 20:23

Platform voor Professionals, dat heeft echt niets met T-Mobile te maken hoor! Ik Probeer al een half jaar een abonnement op te zeggen van mijn zoon en nu 7 maanden later schijnt het eindelijk te lukken. WAARSCHUWING: Doe geen zaken met T-Mobile, oplichtersbende ze zijn niet te vertrouwen !!

Door mpl meulendijks - zondag, 02 januari 2011 07:18

t mobile is een waardeloos bedrijf ik wens hun de ondergang toe in 2011 de klantenservice is een grote puinhoop,ik ben al jarenlang klant en ben jammer genoeg nog 3 jaar aan hun verbonden,was er maar een manier om het contract te verbreken MAFFIA PRAKTIJKEN OPLICHTERSBENDE WITTEBOORDS CRIMINELEN meer kan ik er niet van maken was getekend MPL MEULENDIJKS

Door Gertjan - woensdag, 25 augustus 2010 08:43

Kunnen jullie dit stuk er alsjeblieft afhalen!!!!?? "De hoogste klantwaardering is ons doel"? Jaa ja... en ze leefden nog lang en heel ongelukkig.. Droom zacht meneer Hamel...

Door John Cornelissen - vrijdag, 09 juli 2010 10:59

Als je, na maandenlang zinloos heen en weer mailen n.a.v. een nota bene door T-Mobile zèlf schriftelijk erkend probleem, opeens wordt afgescheept met onderstaand antwoord, kan ik mij volledig aansluiten bij de negatieve reacties van voorgaande schrijvers! ================================== Beste heer Cornelissen, Ik bedank u voor uw e-mailbericht en geef u hierop graag de volgende reactie. Aangezien deze discussie steeds op hetzelfde neerkomt en herhaling hierin onvermijdbaar is, zullen wij eventuele toekomstige e-mailberichten over dit onderwerp niet meer in behandeling nemen. Op dit moment kunnen wij u geen andere informatie geven dan de informatie die u al heeft ontvangen. Ik vertrouw erop u hiermee naar tevredenheid te hebben geïnformeerd. Met vriendelijke groet, T-Mobile Klantenservice BV Esther Mastwijk

Door Wilco - woensdag, 03 februari 2010 17:25

Ik heb zeer sterk de indruk dat T-modile als beleid heeft dat de klanten servoice alleen maar bedoeld is om mensen met klachten af te poeieren. Ik heb direct na het aangaan van een data abbonement geconstateerd dat het verre van stabiel was. Ik heb hierop de de klanten service gebeld die geen oplossing bood en vooral wellis nietes discussies aanging ten aanzien van mijn klachten. Ik heb daarop een schriftelijk klacht ingediend en daarbij aangegeven dat ik niet van deze gang van zaken gedient ben te willen voorkomen dat ik niet verrast zou worden door een automatische verlenging en derhalve het abonnement direct op te zeggen. Ik heb hierop een briefje gekregen met de mededeling dat ze mij hebben proberen te bellen (ze hadden volgens mij niet eens een voice nummer van mij). Ze konden mij niet bereiken en dat de zaak daarmee als afgehandeld werd beschouwd. Een jaar later sluit T-mobile mij netjes conform de afspraak af. Ze gaan echter gewoon door met het innen van automatische incasso's. Op mijn verzoeken om opheldering wordt ik telefonisch opnieuw met een wellis nietes tacktiek afgepoeierd. Op mijn schriftelijke klachten komt alleen een inhoudsloos briefje met het verzoek te bellen. Op e-mail wordt in het geheel niet gereageerd. Ondanks dat ze schriftelijk gereageerd hebben op mijn opzegging wordt nu telefonisch beweert dat ze die nooit ontvangen hebben. Ze hebben mij inmiddels wel geregistreerd als wanbetaler bij BKR en Preventel. Het lijkt mij dat als er discussie is over een betaling dit eerst uitgezocht wordt voordat men een dergelijke registratie doorgang laat vinden. T-mobile lijkt het vooral te gebruiken als afpersingsinstrument om betaling van onterechte rekeningen af te dwingen. In essentie krijg je immers geen enkele andere optie dan honderden onterecht in rekening gebrachte euro's te betalen of een nog veel duurdere rechtzaak te beginnen. Mijn verzoeken door verbonden te worden met Alexander Hamel als leidinggevende van de klantenservice wordt stelselmatig geweigerd.

Door jill - dinsdag, 15 december 2009 10:52

heb eind november een abonnement afgesloten bij t-mobile omdat ik graag een i-phone wilde. mijn eerste ervaring of beter gezegd "aanvaring" met t-mobile... lees en huiver: ik werd zonder enige waarschuwing afgesloten en toen ik daarover belde zei men bij de klantenservice dat het geld er op 4 december was afgehaald en de ING bank de automatische incasso teruggevorderd had op 11 december! helemaal niks van waar! er was niks te zien op mijn rekeningoverzicht, niet dat er 4 december een bedrag naar t-mobile gegaan was, noch dat het geld weer teruggehaald is op 11 december! de lieden van de klantenservice geloven hun eigen sprookjes en houden vast aan deze nonsens! ik heb nb tot 2x toe, want je gaat twijfelen aan jezelf na hun stelligheid, naar ING gebeld en deze hebben mij, wat ik al wist, verzekerd dat er op 4 december geen bedrag afgeschreven was naar t-mobile (er stond voldoende saldo op mijn rekening!) en dat ze al zeker niet zonder mijn toestemming een automatische incasso kunnen intrekken! je komt er niet doorheen daar bij die klanten service en ze behandelen je daar degererend, je voelt je een klein kind stom, omdat je hun niet begrijpt, terwijl zij degene zijn die fout zijn en uit hun nek zwammen! ik heb naar alle faxnummers die ik maar kon vinden van t-mobile tot 3 x toe al faxen gestuurd en geen reactie! "typical !!!" dhr alexander hamel, de directie nb, hebben ze bij de klantenservice nog nooit van gehoord, laat staan dat je die te spreken krijgt, ze kijken wel uit! uit de reacties te zien, kan dhr hamel dan zijn bed wel op kantoor zetten! ik heb geen woorden voor deze manier van handelen van t-mobile, arrogant en maling aan haar klanten!!! ik ben nu al 5 dagen afgesloten buiten mijn schuld en na het versturen van de nodige faxen hult t-mobile zich in stilzwijgen, BRAVO! ik zet mijn strijd voort tegen deze asociale manier van optreden en eis excuses! het gebrek aan respect voor de klant en de arrogantie doet mij niet afhaken en laat me dus al helemaal niet ontmoedigen! dus...meneer hamel, want ik neem aan dat u wel degelijk bestaat en op de een of andere manier een functie bekleed bij t-mobile, het zou netjes zijn om een reactie van u te verwachten. daar bent u destijds waarschijnlijk ook voor aangenomen als directeur van de klantenservice! ben benieuwd....

Door Mjoy - vrijdag, 13 november 2009 21:30

Doe eerst maar iets aan het netwerk..... bagger bereik....

Door Johan den Biggelaar - donderdag, 12 november 2009 21:50

Bij de beroerde ervaringen met de service van T-Mobile kan ik me van harte aansluiten. Mijn ervaring in het kort: in september online een iPhone besteld. Afspraak gemaakt voor levering op 14 oktober. De hele dag voor niks thuis gebleven. De volgende dag zelf gebeld: "Sorry, we zijn vergeten u te informeren dat een accessoire ontbrak. We bellen u voor een nieuw afspraak!". Drie weken later (!) nog niks gehoord. Zelf weer gebeld. "We hebben de bestelling geannuleerd omdat we die niet binnen 6 weken kunnen uitvoeren. U moet uw bestelling opnieuw ingeven op de website. Ja, we hadden u moeten informeren, sorry." Op mijn vraag hoe het dan zit met de Eur 120 die ik al had betaald? Dat wisten ze niet! Na een half uur zoeken op de website het klachtenformulier gevonden. Reactie: "Inderdaad is uw bestelling op 20 oktober geannuleerd. U krijg waarschijnlijk volgende week uw geld terug". Hoe je het ooit zo zot meegemaakt bij een bedrijf?!

Door Dick - zaterdag, 19 september 2009 18:02

Van T-Mobile mag ik geen klachten meer indienen! Wat een bagger bedrijf. Tevens levert men geen diensten voor de betaling, het netwerk is tijden niet bereikbaar. Inmiddels is ook de belstatus uit de lucht en heb ik geen idee wat ik gebeld heb. Kortom tijd voor actie. Inmiddels heb ik de consumentenbond erop gezet, want in je eentje word je voor gek aangezien. Boeven zijn het en het callcenter niveau is dat van een lege pinda dop. Dhr. A. Hamel reageert niet hoor, die zit in een ivoren toren te regeren.

Door Jan Zinkhann - vrijdag, 18 september 2009 09:20

Verzoek om simunlockcode drie maal gedaan, zonder antwoord. Ten lange leste een ander mail gestuurd, daar wordt automatisch hartelijk voor bedankt, maar antwoord, ho maar! Als dat de methode is om de hoogste klantwaardering te verkrijgen, zie ik het donker in voor T-Mobile. Het lijkt wel of ze bij T-Mobile klantenservice massaal zijn ondergedoken!

Door MW - woensdag, 16 september 2009 17:19

Ik heb ook al maanden een klacht lopen en krijg steeds waardeloze antwoorden. Ze willen de klacht gewoon niet onderzoeken. Voor deze klacht ben ik ook maanden bezig geweest een andere klacht op te lossen, die is uiteindelijk opgelost maar excuses ho maar. Ga het nu uit handen geven aan mijn rechtsbijstandverzekering. Ben al 11 jaar klant maar de laatste tijd wordt het er alleen maar slechter op.

Door Wilma te Paske - maandag, 14 september 2009 14:51

Onderstaand bericht heb ik toegestuurd, maar ik kreeg een automatisch reply. Het frustreert mij dat ik mijn vraag niet kwijt. Dit is zeer klant onvriendelijk. Graag alsnog uw antwoord op mijn vraag. L.S. Al enige tijd is niet meer te zien wat het beltegoed is. Dit is nogal ongemakkelijk en behoorlijk onvriendelijk ten opzichte van de klant. Eind van deze maand loopt mijn contract met T-Mobile af. Ik heb nog een behoorlijk beltegoed, maar weet niet precies hoeveel. Ik wil dit tegoed natuurlijk zoveel mogelijk benutten, maar ik wil het niet overschrijden. Graag wil ik hier inzicht in hebben om te kunnen bepalen hoeveel ik nog bellen kan. Mocht er nog een tegoed over blijven dan verzoek ik u om mij hierin tegemoet te komen en dit resterende bedrag op mijn rekening terug te boeken. Graag uw reactie. met vriendelijke groet, Wilma te Paske

Door Wilma te Paske - maandag, 14 september 2009 14:51

Onderstaand bericht heb ik toegestuurd, maar ik kreeg een automatisch reply. Het frustreert mij dat ik mijn vraag niet kwijt. Dit is zeer klant onvriendelijk. Graag alsnog uw antwoord op mijn vraag. L.S. Al enige tijd is niet meer te zien wat het beltegoed is. Dit is nogal ongemakkelijk en behoorlijk onvriendelijk ten opzichte van de klant. Eind van deze maand loopt mijn contract met T-Mobile af. Ik heb nog een behoorlijk beltegoed, maar weet niet precies hoeveel. Ik wil dit tegoed natuurlijk zoveel mogelijk benutten, maar ik wil het niet overschrijden. Graag wil ik hier inzicht in hebben om te kunnen bepalen hoeveel ik nog bellen kan. Mocht er nog een tegoed over blijven dan verzoek ik u om mij hierin tegemoet te komen en dit resterende bedrag op mijn rekening terug te boeken. Graag uw reactie. met vriendelijke groet, Wilma te Paske

Door Annie - donderdag, 27 augustus 2009 17:52

DIe klantenservice van T-mobile ligt er al 2 MAANDEN uit! Die mensen zijn niet wijs daar.. Je kan al 2 maanden je belstatus niet opvragen waardoor iedereen over zijn bundel zit! Nep gedoe daar dus! Nummer 1 worden ze nooit!

Door Eric - maandag, 27 juli 2009 17:56

Ben al jaren een tevreden Orange klant, en heb ze in het verleden ook wel eens gebeld. Probleem werd altijd netjes opgelost bij Orange, en soms maakten ze nog wel eens grapjes bij de K.S. Enkele weken geleden een keer de K.S. van T-Mobile gebeld .................Hou maar op, schei maar uit. De interesse die ze hadden voor mij was gewoon nul,nul. Was daarover zo boos dat ik gelijk mijn abonnement heb opgezegd, en per 1 oktober kun je gewoon je abonnement opzeggen per direct !!! de terieven van T-Mobile bevielen mij ook niet echt, duurder dan Orange. Zit nu tijdelijk bij Simyo, en dat is ook nog goedkoop.

Door van Kan - maandag, 20 juli 2009 13:28

De meest waardeloze helpdesk die ik ooit heb gezien! Heb al anderhalf jaar een klacht lopen en niemand lost hem op! Fout hebben ze al erkend echter oplossen??? Dhr. Hamel verschuilt zich achter een team van incompetente mensen en op deze wijze absoluut niet geinteresseerd in werkelijke oplossingen voor mensen! Diep triest!

Door CVL - woensdag, 15 april 2009 20:07

Maar als ik het goed begrijp: "We zullen de komende maanden de Orange-masten die een aanvulling zijn op ons netwerk integreren in het T-Mobile-netwerk. " Dus strax wordt het beter?

Door CC Nijssen - woensdag, 15 april 2009 16:34

De dekking is achteruit gegaan op schiphol Orange had vol bereik Tmobile een stuk minder tot helemaal niks, ik kan niet eens een smsje versturen!!! Ik kalcht werdt niet serieus genomen zowel door KS Orange niet als Tmobile niet, en men had ook absoluut geen moeite om mijn als klant gedag te zeggen hoezo klanten behouden?? Ik blijf wel omdat ik de tarieven van mijn Free abbonement zeer goed zijn, Verder heb ik niks met Tmobile!!

Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen