Vodafone UK start met verkoop femtocell

Vodafone UK start met verkoop femtocell

Gepubliceerd: dinsdag, 23 juni 2009
Door: Edwin Feldmann

Share |

Tijdens een bijeenkomst over femtocell in Londen heeft Vodafone UK aangekondigd binnenkort zelf femtocell-boxen te gaan aanbieden. Vanaf 1 juli kunnen klanten de zogeheten Vodafone Access Gateway bestellen.

De Access Gateway is een kastje dat de grootte heeft van een gewone router en dat in huis kan worden aangesloten. Het femtocell-station zorgt ervoor dat het netwerk van Vodafone binnenshuis wordt versterkt zodat er in alle vertrekken een goede 3G-dekking is. De Access Gateway kan door de klant gebruikt worden om te bellen. Ook biedt het een ethernetaansluiting om te internetten via het Vodafone-netwerk.
Vodafone Acces Gateway
Vodafone UK is daarmee, voor zover bekend, de eerste in Europa die femtocell commercieel aanbiedt. Voor zover bekend heeft Vodafone Nederland nog geen plannen om de Access Gateway hier te gaan aanbieden.

De Access Gateway is onderdeel van een abonnement dat 15 pond (bijna 18 euro) per maand kost. Het apparaat is ook los verkrijgbaar voor 160 pond (circa 190 euro), of voor een maandelijks bedrag van 5 pond.

De Vodafone Access Gateway kan vanaf 1 juli via de website of in Britse Vodafone-winkels besteld worden. Als klanten zich online registreren na ontvangst van het pakket, wordt de femtocell-doos binnen 24 uur geactiveerd, zo verzekert het bedrijf.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen