Vodafone 360 vandaag van start

Vodafone 360 vandaag van start

Gepubliceerd: vrijdag, 30 oktober 2009
Door: Sjoerd van der Helm

Share |

Vanaf vandaag is de nieuwe Vodafone dienst Vodafone 360 in de lucht in een aantal Europese landen. De Nederlandse lancering volgt maandag. Vodafone 360 is erop gericht verschillende sociale netwerken aan elkaar te koppelen en vanaf de mobiel toegankelijk te maken.

Eigenlijk is Vodafone 360 een ‘suite’ van diensten, zoals Patrick Leenheers van Vodafone gisteren uitlegde tijdens de lancering in Amsterdam. Centraal staat de dienst People, een uitgebreide versie van de lijst contactpersonen. Naast de gebruikelijke informatie is het namelijk met 360 ook mogelijk om informatie van je contacten vanuit Facebook, Twitter en later ook Hyves te koppelen. Het is de bedoeling het aantal gekoppelde sociale netwerken de komende tijd verder te laten groeien.

Andere diensten die deel uitmaken van 360 zijn Maps, Apps, Music en My Web. Hoewel de 360-dienst gratis is, moet er voor de extra diensten betaald worden. Maps biedt bijvoorbeeld turn-by-turn navigatie op basis van Wayfinder-software voor ongeveer 5 euro per maand. Daarnaast opent Vodafone een App store, special voor 360-toestellen en gaat het een “All you can eat”-muziekservice aanbieden voor een tientje per maand.

De Vodafone 360 applicatie is te gebruiken op verschillende mobiele toestellen en ook in combinatie met andere mobiele operators. Voor de ultieme beleving lanceert de operator in samenwerking met Samsung twee speciale toestellen, de 360 H1 en het kleine broertje 360 M1. Beide toestellen draaien op Linux Mobile en hebben een interface die speciaal door Vodafone voor 360 werd ontwikkeld.

De Vodafone H1 heeft indrukwekkende specificaties: hij is uitgerust met 3,5 inch groot breedbeeld amoled-touchscreen. De 360 H1 maakt verbinding via 3G en wifi en beschikt verder over een 5 megapixel camera. Verder is er een 5 megapixelcamera aan boord en een videocamera voor opnamen in 720P HD. Verder is de H1 uitgerust met 16 GB intern geheugen en een gps-ontvanger. Het toestel is sinds gisteren te bestellen via Vodafone en zal vanaf maandag in de shops liggen.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen