Voorraad IPv4-adressen uitgeput

Voorraad IPv4-adressen uitgeput

Gepubliceerd: dinsdag, 01 februari 2011
Door: Bart van Heeringen

Share |

De hoofdvoorraad IPv4-adressen is leeg, zo meldt de Stichting IPv6 Nederland. De Internet Assigned Numbers Authority (IANA) zal heden de vijf laatste blokken van ieder ruim 16 miljoen adressen uitdelen aan de vijf Regionale Internet Registratie (RIR) instanties. De opvolger van de IPv4, de IPv6, communiceert nog niet direct met zijn voorganger en dit kan voor problemen gaan zorgen.

Stichting IPv6 Nederland raadt organisaties aan om nu zo snel mogelijk IPv6 in te voeren. Frits Nolet, bestuurslid van de Stichting IPv6 Nederland: “Wat er vandaag gebeurt onderstreept nu des te meer de noodzaak voor bedrijven om werk te maken van aansluiting op het nieuwe (IPv6) internet."

Geruime tijd geleden is al voorzien dat het systeem van internetadressen niet voldoende capaciteit had om in de groei van het internet te kunnen voorzien. De verwachting was dat organisaties vanaf de eerste jaren na 2000, IPv6 naast IPv4 zouden invoeren om een soepele overgang van het oude naar het nieuwe internet mogelijk te maken. Dit is echter onvoldoende gebeurd. Een versnelde invoering van IPv6 zal noodzakelijk zijn om een tweedeling van het internet in een IPv4- en IPv6-gedeelte te voorkomen.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen