Nieuwe beveiliging van F-Secure voor tablets en smartphones

Nieuwe beveiliging van F-Secure voor tablets en smartphones

Gepubliceerd: woensdag, 15 juni 2011
Door: Bart van Heeringen

Share |

F-Secure komt met de nieuwe beveiligingsoplossing Mobile Security 7. Deze nieuwe versie omvat onder meer ouderlijk toezicht, Location Sharing, Browsing Protection en antidiefstal om de tablets en mobiele toestellen te beschermen.

Volgens F-Secure’s Data Security Labs is veel content schadelijk of van zeer slechte kwaliteit. Veel websites bestaan uit ‘gerecyclede’ informatie die spammers willen misbruiken voor commercieel gewin. Volgens een recent onderzoek van F-Secure zou 75 procent van de ondervraagden die wel eens een toestel zijn kwijtgeraakt zich meer zorgen maken over de data op het toestel dan om het toestel zelf.

Mobile Security 7 biedt veilige web browsing met ouderlijk toezicht, beschermt vertrouwelijke content en maakt het mogelijk je toestel op te sporen in geval van diefstal of verlies. Er zijn vijftien categorieën zoals chat, dating, drugs, erotiek en games die kunnen worden geblokkeerd. Ook is het mogelijk om op afstand een toestel lokaliseren, te blokkeren en de inhoud van je telefoon wissen. Wanneer iemand de sim-kaart verwisselt, blokkeert Theft Control de telefoon automatisch en wordt het mobiele nummer van de dief aan de rechtmatige eigenaar doorgegeven. Er is ook een Remote Alarm-functionalitieit die je helpt bij het vinden van je telefoon.  De persoon die het toestel bij zich heeft, kan ook op afstand worden opgespoord. Zeer praktisch om na te gaan of de kinderen veilig op school zijn aangekomen.

F-Secure Mobile Security is beschikbaar via een select aantal operators, via de wereldwijde eStore en via verschillende retailers. Een gratis proefversie kan hier worden gedownload


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen