Windows 8 komt in vier versies

Windows 8 komt in vier versies

Gepubliceerd: woensdag, 18 april 2012
Door: Sjoerd van der Helm

Share |

Microsoft zal de nieuwe versie van haar besturingssysteem, Windows 8, in vier versies uitbrengen. Er zullen verschillende versies komen voor consumenten, een zakelijke uitvoering en een ARM-versie voor tablets. Een lanceringsdatum is nog niet bekend, maar vermoedelijk komt Windows 8 komende herfst uit.

De consumentenversie komt in een basisversie en een Pro-versie. Die laatste is bedoeld voor meer ervaren gebruikers. Deze versie kent features die voorheen alleen in de zakelijke versies zaten, zoals encryptie en group policies. De zakelijke editie van Windows 8, Enterprise, bevat onder meer virtualisatie en uitgebreide beveiligingsopties.

De ARM-versie is bedoeld voor tablets en andere mobiele apparaten. Deze versie is alleen voorgeïnstalleerd te vergrijgen, op tablets of laptops met touchscreen. Hierin is ook een aangepaste versie van Office aanwezig, die beter moet werken in combinatie met touchscreens. De Metro-interface, die we al kennen van onder meer Windows Phone 7 (en hoger) is doorgetrokken in het Windows 8 besturingssysteem.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen