ZTE mikt op 100 miljoen smartphones

ZTE mikt op 100 miljoen smartphones

Gepubliceerd: maandag, 23 april 2012
Door: Joost Biederman

Share |

De Chinese fabrikant ZTE wil in 2015 wereldwijd een slordige 100 miljoen smartphones slijten. Volgens het bedrijf moet deze ambitieuze doelstelling worden gehaald door de verkoop van met name duurdere modellen smartphones. In 2011 zijn er volgens marktonderzoeksbureau Gartner wereldwijd ruim 472 miljoen smartphones over de toonbank gegaan.

ZTE is tot dusver vooral actief geweest op het gebied van goedkopere low end-smartphones . Het Chinese bedrijf is echter van plan om op dat gebied het roer om te gooien. De fabrikant zoekt de komende tijd zijn heil in de productie en verkoop van duurdere modellen smartphones. Hiermee hoopt ZTE beter in de gunst te kunnen komen van de Westerse consument die in toenemende mate kiest voor een high end toestel. Ook zijn de winstmarges op dergelijke telefoons hoger.

ZTE heeft op dit moment reeds twee high end smartphone-modellen (de Blade en de Era). Verder is de fabrikant al actief op het gebied van tabletcomputers. Deze worden vooralsnog in de Verenigde Staten verkocht. Later dit jaar moeten die systemen ook in Europa beschikbaar komen. Lv Qianhao, strategiebaas bij de mobiele divisie van ZTE, stelt dat er tevens op korte termijn een concurrent van de Galaxy Note (een combinatie van smartphone en tabletcomputer) gaat komen.

Volgens industrieanalisten staat ZTE voor de nodige uitdagingen op weg naar de realisatie van zijn ambitieuze verkoopdoel. Zij wijzen met name op de relatieve onbekendheid van het Chinese bedrijf in het Westen en Japan. Volgens hen moet ZTE zowel met hoogwaardige smartphones blijven komen als de naamsbekendheid stevig opschroeven.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen