Samsung Galaxy S4 aangekondigd

Samsung Galaxy S4 aangekondigd

Gepubliceerd: vrijdag, 15 maart 2013
Door: Sjoerd van der Helm

Share |

Tijdens een Unpacked-persconferentie in New York heeft Samsung donderdagnacht de Galaxy S4 aangekondigd. Het nieuwe paradepaardje vertoont duidelijke overeenkomsten met de Galaxy SIII, maar heeft een stuk betere specificaties. De Galaxy S4 zal vanaf het tweede kwartaal ook in Nederland in de winkels liggen.

Full HD
Over de Galaxy S4 gingen de laatste dagen al de nodige geruchten, die grotendeels bleken te kloppen. Zo is het toestel inderdaad voorzien van een 5 inch groot touchscreen, met Full HD-resolutie. Het gaat om een Full HD Super AMOLED-display met een ppi van 441, wat haarscherp beeld oplevert. Ook is de smartphone voorzien van een slimme oogbedieningstechniek, waarmee de Galaxy S4 zonder handen bediend kan worden. Wanneer er bijvoorbeeld bij het bekijken van een video van het scherm wordt weggekeken, zal de video automatisch pauzeren. Smart Pause, noemen de Koreanen dat. Ook heeft Samsung Smart Scroll toegevoegd, waarmee automatisch door websites of berichten gescrolld kan worden door naar het scherm te kijken en de pols te bewegen. Air View, dat we al kennen van de Galaxy Note, is nu ook aan de Galaxy S4 toegevoegd, en daarmee kan gemakkelijk en snel door bestanden en foto’s gebladerd worden, zonder het scherm aan te raken.

Quad-core
In tegenstelling tot eerdere geruchten is de Galaxy S4 niet uitgerust met Samsung’s nieuwe Exynos 5 octa-core processor. In het toestel vinden we een 1,9 GHz quad-core processor, die nog steeds razendsnel en energiezuinig moet zijn, volgens Samsung. In combinatie met de 2600 mAh-accu moet het toestel daarom een stuk langer mee gaan. De Galaxy S4 ondersteunt tevens 4G voor snel internet.

13-megapixelcamera
De nieuwe S4 is zoals al verwacht werd ook voorzien van een 13-megapixelcamera, een flinke stap vooruit ten opzichte van de 8-megapixelcamera die we in de voorganger zagen. Uiteraard is de camera ook weer in staat om 1080p filmpjes te schieten. De camerasoftware is behoorlijk uitgebreid, en voorzien van verschillende nieuwe features. Leuk is de Dual Shot-modus, waarmee beelden van de frontcamera en de 13-megapixelcamera gecombineerd kunnen worden.

De nieuwe Samsung Galaxy S4 zal vanaf het tweede kwartaal verkrijgbaar zijn, maar een meer precieze datum heeft Samsung niet bekend gemaakt. Het toestel komt in de kleuren Black Mist en White Frost en heeft een adviesprijs van 699 euro.

 Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen