'Kroes moet internet voor platteland vergelijken'

'Kroes moet internet voor platteland vergelijken'

Gepubliceerd: woensdag, 27 maart 2013
Door: Marco Mekenkamp

Share |

Het CDA wil een website waarop de prijzen van alle internetabonnementen vergeleken worden, ook die van internet via de satelliet. Dat moet bewoners en bedrijven in afgelegen gebieden, zoals Lapland, Oost-Roemenië maar ook het buitengebied in Nederland, helpen aan te sluiten op het wereldwijde web. Dat heeft Lambert van Nistelrooij, Europarlementslid voor het CDA, dinsdag bekendgemaakt. Hij heeft het echter niet over mobiel internet. 

In veel dunbevolkte gebieden is het te duur om internet via de kabel of glasvezel aan te leggen. Internet via de satelliet is iets langzamer, maar wel overal beschikbaar. Veel mensen en bedrijven zijn hier niet van op de hoogte, daar deze optie wordt door veel gangbare vergelijkingssites niet vermeld.

Lambert van Nistelrooij wil dat EU-commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) een Europese website maakt waarop alle internetabonnementen, zowel via de kabel, adsl, glasvezel en ook via de satelliet worden vergeleken. Bewoners in alle EU-landen kunnen dan zelf kiezen.

“Dan wordt ook direct duidelijk welke aanbieders veel te hoge prijzen vragen. Zo’n vergelijkingsite heeft Europa al met succes gemaakt voor de tarieven van mobiel telefoneren en internetten in Europa”, aldus Van Nistelrooij. “Kroes had in 2009 beloofd dat alle Europeanen toegang tot breedband zouden hebben in 2013. Dat is helaas nog niet het geval voor 9,1 miljoen Europese huishoudens, dus zo'n 30 miljoen mensen. Die laatste boerderijen en huizen op het platteland blijken te duur voor telecom- en kabelbedrijven. Dat is een probleem, want die bedrijven en mensen moeten ook kunnen zakendoen of contact hebben via internet.”


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen