T-Mobile steekt honderden miljoenen in netwerk

T-Mobile steekt honderden miljoenen in netwerk

Gepubliceerd: vrijdag, 10 mei 2013
Door: Marco Mekenkamp

Share |

Door een meerjarige overeenkomst met Huawei begint T-Mobile Nederland nog deze maand met de verbetering van het netwerk. De komende jaren zal de operator honderden miljoenen euro’s investeren om alle 5000 antennestations de vernieuwen.

Het netwerk wordt uitgerust met de nieuwste radiotechnologie. Tegelijkertijd zullen de snelheid en stabiliteit van het netwerk verder verbeterd worden. De antennestations zullen worden voorzien van SingleRAN (Radio Access Network). Dit is een geïntegreerd radionetwerk dat niet alleen de sterk toenemende vraag naar snel mobiel breedband internet (4G) ondersteunt, maar tegelijkertijd bestaande technologieën als gsm en umts optimaliseert. Nog deze maand zullen de eerste antennestations worden omgebouwd.

Volgens Directeur Technology Frank Meywerk sluiten de investeringen in het netwerk aan op de nieuwe koers die T-Mobile heeft ingezet. “We hebben bewust gekozen voor de allernieuwste beschikbare technologie waardoor we klanten daadwerkelijk meer kunnen bieden. Onze ruim 4,5 miljoen klanten gaan dat direct merken aan de snelheid, de stabiliteit, maar ook de reactiekracht van het netwerk.”

Het ombouwen van alle basisstations en masten is een grootschalige operatie die eind mei van start gaat in Amsterdam. Daarna volgen andere grote steden als Rotterdam, Den Haag en Utrecht, gevolgd door de rest van de Randstad en Nederland. Het installeren van de allernieuwste geïntegreerde radiotechnologie loopt gelijk aan de uitrol van het 4G-netwerk. T-Mobile geeft later in het najaar van 2013 klanten in Groot-Amsterdam toegang tot het 4G-netwerk. Volgens de operator zal einde 2014 het overgrote deel van de Nederlandse bevolking bereik hebben.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen