Facebook neemt Whatsapp over

Facebook neemt Whatsapp over

Gepubliceerd: donderdag, 20 februari 2014
Door: Marco Mekenkamp

Share |

Facebook neemt de berichtendienst Whatsapp over. Dat heeft het bedrijf van Mark Zuckerberg bekendgemaakt. Het Amerikaanse concern betaalt maar liefst 19 miljard dollar (omgerekend bijna 14 miljard euro) voor de dienst: 4 miljard in contanten en de rest in aandelen Facebook.

Volgens Facebook blijft Whatsapp na de overname zelfstandig opereren. Wel krijgt Jan Koum, die samen met Brian Acton Whatsapp oprichtte, een bestuursfunctie binnen Facebook. Whatsapp heeft wereldwijd momenteel zo’n 450 miljoen actieve gebruikers die tezamen zo’n 600 miljoen foto’s, ruim 200 miljoen stemberichten en dik 100 miljoen video’s per dag uploaden. De naam Whatsapp zal na de overname blijven bestaan.

Maandelijks wordt de berichtendienst door zo’n 450 miljoen mensen wereldwijd gebruikt. In de verklaring zegt Facebook-ceo Zuckerberg: “Whatsapp ligt op koers om 1 miljard mensen met elkaar te verbinden. Diensten die dat weten te bereiken zijn onvoorstelbaar waardevol.”

Voor Facebook is het de grootste overname sinds de koop van Instagram in 2012, vor 1 miljard dollar. Na de bekendmaking van het nieuws daalde het aandeel Facebook met 5 procent, maar herstelde later weer. Facebook-ceo Zuckerberg is een van de keynote-sprekers op het Mobile World Congress, volgende week in Barcelona.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen