Opta legt KPN dwangsom op

Opta legt KPN dwangsom op

Gepubliceerd: woensdag, 28 november 2007
Door: Sjoerd van der Helm

Share |

KPN heeft een dwangsom opgelegd gekregen van de Opta. De telecomwaakhond is van mening dat KPN ongeoorloofd gebruik maakt van 06-nummers voor het aanbieden van de 1888 abonnee-informatiedienst.

Voor het aanbieden van abonnee- en nummerinformatie is namelijk de 18xy-nummerreeks bestemd, volgens het Nummerplan. Eerder werd Vodafone voor een vergelijkbare situatie op de vingers getikt. KPN dient het aanbieden van een abonnee-informatiedienst via 06-nummers per direct te beŽindigen, aldus de Opta.

Het gaat de Opta om het gebruik van de nummers 06-12001888 en 06-12000118 door KPN. Die nummers werden via de website 188nummerinformatie.nl vermeld voor het gebruik van de nummerinformatie dienst vanuit het buitenland.

KPN stelt dat het uitdrukkelijk niet de bedoeling is om met de 06-nummers diensten aan te bieden aan eindgebruikers die zich in Nederland bevinden. De nummers zijn volgens KPN binnen Nederland dan ook niet aankiesbaar vanuit vaste netwerken.

De Opta blijft echter van mening dat KPN een informatiedienst met de nummers aanbiedt. Daarmee is KPN in overtreding, want 06 nummers mogen niet worden gebruikt voor andere diensten dan elektronische communicatiediensten die betaald worden via de telefoonrekening. Betaalde informatiediensten mogen volgens het nummerplan uitsluitend via de 18- of de 09xx-reeks worden aangeboden.


Plaats een reactie

Naam *
E-mailadres *
Reactie *
Vraag een nieuwe afbeelding aan.
Vul hierboven de tekens in die op het plaatje hiernaast te zien zijn *
Schrijf mij in de voor de Telecomjournaal nieuwsbrief.
Ik heb de voorwaarden gelezen en verklaar hiermee akkoord te gaan.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.Divide Internetoplossingen